Hjemmeside skrivning
Skrivende start
Da jeg startede med at skrive hjemmesider tilbage i 90’erne, foregik det i en html editor hvor alt blev skrevet by hand. Jeg udviklede nogle CMS systemer der skulle gøre det nemmere for kunderne at opdatere deres hjemmesider selv.
CMS og hjemmesider blev skrevet ved hjælp af HTML, CSS, PHP, Javascript og MySQL. Teknikkerne blev forbedret og værktøjerne som blev brugt til at skrive hjemmesider med udviklede sig i takt med opdatering af de forskellige browsere, der var tilgængelige på det tidspunkt. Det blev mere og mere normalt at bruge hjemmesider, så hackere fulgte med og havde en kæmpe fest med at hacke og ødelægge hjemmesider. Derfor skulle der tænkes mere sikkerhed ind i koderne, samtidig med at der skulle opdateres på allerede kørende hjemmesider, for at holde dem online og uptodate i forhold til de nye retningslinjer, der uge for uge blev introduceret. PHP versioner udgik og blev erstattet, HTML blev udvidet, CSS osv.
Alle disse opdateringer tog så meget tid, uden at der egentlig blev ændret på design og indhold. Det var rent CMS og backoffice indhold der blev arbejdet på. Så jeg besluttede at droppe de hjemmeskrevne CMS systemer og finde noget færdigt.
Jeg forsøgte med forskellige systemer, men endte med at bruge WordPress som CMS på de hjemmesider jeg administrerede.
Derfor benytter jeg
WordPress som CMS
WordPress har næsten uendeligt mange muligheder for tilføjelse af plugins, der findes så mange at det sjældent er nødvendigt at skrive noget selv. Selve wordpress opdateres automatisk uden at jeg skal skrive kode, så efterfølgende vil ejeren af hjemmesiden ikke skulle betale ekstra til nogen for opdatering. Ligeledes er der nu så mange temaer at vælge imellem, både gratis og pro udgaver at det kun er i sjældne tilfælde at det kan betale sig at opfinde noget nyt for at lave noget der allerede ligner det man ønsker.
Pluginet Elementor
Med Pluginet Elementor, kan du lynhurtigt skabe dit eget design og sammensættet dit tema , præcis som du selv ønsker det. Næsten uden øvelse og kendskab til kodning, kan en hjemmeside sættes sammen på ganske kort tid. Der findes et hav af under plugins til Elementor, så mulighederne er rigtig mange og nemt tilgængelige. Det meste foregår med træk og slip i en editor der afbilder hjemmesiden, som den ser ud. Hvert element der trækkes ind, kan tilpasses via egenskaber som er næsten ens på alle elementer. Der er rigtig god dokumentation på både WordPress og Elementor, og der findes et hav af undervisningsvideoer på youtube, for dem der kan lide at se en masse inden der leges med systemerne.